Slopetabeller för våra banor

​Nu byter vi från färg till siffror på tee


Vi har nu börjat arbetet med att införa ett nytt teemärkningssystem, det s.k. hektometersystemet. Färgerna på tee försvinner och ersätts med siffror som är en förkortning av hur lång banan spelas från respektive tee. Om man exempelvis väljer tee 53 så spelas den banan över c:a 5.300 meter. 

Syftet är främst att få våra golfare att välja tee efter golfförmåga och inte efter kön. På så sätt hoppas vi att spelarnas såväl spelglädje som speltempo höjs. Det nya systemet kallas även för ”nummertees” eller ”tee it forward” och förordas av SGF för att göra spelet ännu roligare.

Istället för de gamla teeskyltarna kommer du som spelare att upptäcka nya teepålar vilka anger: avstånd till green för respektive nummertee, par och index.

För en spelare kan ett normalt utslag vara 90 meter för en annan 250 meter. Att erbjuda en bana med en så bra spelupplevelse för så många som möjligt, handlar mycket om att anpassa banans längd. Golf ska vara roligt och skapa spelglädje. Hektometersystemet är ett steg i rätt riktning eftersom hålen blir mer individanpassade till spelstyrkan utan hänsyn till kön. Som en bonus får man också bättre rondtider som är ett problem i GolfSverige.

Avslutningsvis så kommer det säkert också bli lättare att locka NYA golfare till detta underbara spel. Testa dig fram så att du hittar den nummertee som passar just Dig!
 

Nyhetsbrev