Banstatus

14-06-2018

 

Denna vår med kraftig isbildning mellan februari till april och kort därefter långvarig torka och högsommarhetta har på många sätt varit en stor utmaning för merparten av golfbanorna runt Stockholm, något som SGFs bankonsulenter fått erfara då väldigt många klubbar haft och fortfarande har problem.
Läs gärna bankonsulent Henrik Noréns artikel om golfbanorna i Stockholm och Uppland HÄR>>

Även SGFs ordförande Maria Möller skriver i dagens (13 juni) ”Ordförandebrev” om de stora golfbaneproblemen och hur lite respekt banskötarteamen får från oss golfare när de egentligen behöver all uppmuntran de kan få för sitt nästan heroiska arbete. Läs Marias brev HÄR>> 

Teamet ute på banan jobbar som allra mest intensivt när banorna är som mest skadade. På flera av anläggningarna har arbetena sedan mitten/slutet av april pågått i det närmaste dygnet runt med mycket hårt arbete och väldigt långa arbetspass. De sliter och tar tacksamt emot alla uppmuntrande kommentarer eller bara ett ”Hej” från dig som spelar! Tänk på det nästa gång du ser en banarbetare på någon av våra banor!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Banstatus 14/6


Kyssinges fariway är i dagsläget väldigt torra då vi för tillfället inte vattnar dem pga de begränsade vatteresurserna som finns på banan. Vi måste tänka på att vattnet som finns i våra dammar ska räcka under hela sommaren och ända till säsongens slut. Därför vattnas endast greener och tees och i nuläget är framförallt greenerna är väldigt fina!

Under vintern hade vi, likt många andra, problem med två av våra greener (Nr 5 och 11).
​Vår greenkeeper Anders Ringholm säger så här om de två greenerna som man arbetar med just nu:
- Just nu är green 5 och 11 under renovering och klipps betydligt högre än resten av greenerna. Detta för att de plantor som är nysådda ska ha en chans att växa till sig. De kommer att klippas ner succesivt när etableringen är tillräckligt stark.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Banstatus 25/6


Efter midsommarhelgens regn så börjar man nu se konturerna av en golfbana igen. Fairways har redan fått färg, greenerna är finare än någonsin och vattenhinderna är påfyllda. Greenerna på hål 5 och 11, som vi har haft problem med, har tagit sig bra med hjälp av Anders och hans teams fantastiska jobb!

Som vi skrev tidigare, ge gärna banarbetarna en klapp på axeln när ni ser dem och ge beröm för deras arbete under de tuffa tiderna som har varit. Det betyder mycket för dem.
Varmt välkomna!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- Banstatus 25/7


En månad har nu passerat sedan den senaste banuppdateringen och nu behöver vi mer regn än någonsin. Fairways är, likt The Open-banan Carnoustie, uttorkade och tees likaså. Det positiva just nu är att våra greener inte har tagit större skada av värmen utan fortfarande är väldigt fina! Det ger vår fantastiska banpersonal motivation att fortsätta kriga ute på banan och som vi skrev i ett tidigare inlägg, ge dem det beröm de förtjänar så orkar de längre! Vi kämpar på.
Välkomna!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

- Banstatus 14/8


Efter söndagens regn har banan repat sig väl. Gräset på fairway har rest sig och blivit grönt efter att ha fått den nödvändiga näringen som regnet medfört. Greenerna är fortsatt väldigt fina! Banpersonalen började igår (13/8) med att renovera tees, som har tagit mest stryk under den torra perioden i somras, och förhoppningsvis så återhämtar de sig innan vintern kommer. Vi hoppas på en snäll höst!
Välkomna!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Banstatus 3/9


Våra böner har blivit hörda! Efter några dagars, både kraftiga och mer duggliknande, regn så har banan äntligen blivit grön igen. Greenerna är, som tidigare under säsongen, väldigt fina och jämna. Fairways har repat sig bra, men gräset är fortfarande lite tuvigt så vi kör lägesförbättring med ett scorekort tills vidare. 

Vi hoppas att ni har förståelse för vår situation och att vädergudarna fortsätter ge oss nederbörd inom de närmsta veckorna!

 

Bilden nedan är tagen 3/9-18.
Banstatus

« Tillbaka
Nyhetsbrev